Select Page

King's HOuse

// Corporate Communications

// The Challenge

Luxury London-based office space, Kings House, required content for a panoramic videowall to complement its ultra-modern and sophisticated reception area.

We were tasked with designing content that would instantly ‘wow’ those entering the space, while offering fresh and helpful information about the building, transport links, weather and more. 

“Digital content can have so many different purposes and functions – it’s about marrying these different elements of content together, in a way that’s subtle and makes clever use of the available space”.

Matt Cole, founder // visualab

// ADOPTING A FUTURISTIC DESIGN APPROACH, WE CREATED A WELCOMING DIGITAL CANVAS TO GREET BOTH EMPLOYEES AND VISITORS.

“It’s always fun playing with a blank canvas.”

Matt Cole // VISUALAB

// Our Approach

Adopting a futuristic design approach, we created a welcoming digital canvas to greet both employees and visitors, all while adding to the vibrancy of the space.

Being a busy area with high footfall and with many of the same faces passing by each day, we wanted to create something that would always appear ‘new’ and never lose impact. 

// THE MODERN STYLING HAS REALLY COMPLEMENTED THE KING’S HOUSE RECEPTION SPACE

“There’s so many possibilities with digital content – it’s important not to get too carried away and lost in the process. A clear vision is what’s needed and exactly what we kept in mind throughout this project”.

Anthony Field
// VISUALAB Media

 

// The Detail

We chose to create a changeable backdrop, with images that cleverly alternated to reflect the time of day – keeping content fresh and always impactful. 

 The informative aspect of the design included live news and underground status updates in addition to a weather, date and time widget. This again, helped to keep content fresh, engaging and fit for purpose with information instantly available to those on the move. 

 

 

 

// The Result

The digital content, with its modern styling has really complemented the reception’s ambience and provides the perfect tool for entertaining those waiting around, as well as informing those that enter and leave the building. The content fits perfectly with the building’s style, creating a very impressive space.

“The final result is so impressive!

Lauren Comfort
// VISUALAB Media 

// Related work

OUR PEOPLE AT BRISTOL

// Social Campaign

VIEW PROJECT

Bombay tiimes brand id

// Branding

VIEW PROJECT

INTERSERVE

// Digital Communications

VIEW PROJECT

hERMES

//Digital Communications

VIEW PROJECT